Op bezoek bij Steve Joordens op de Universiteit van Toronto.

Op woensdag gingen we met de hele groep naar de Universiteit van Toronto om Steven Joordens te ontmoeten. We mochten een college meemaken in een grote college-zaal waar hij aan het praten was over verschillende vormen van perceptie.

Nadat het college was afgelopen werden we geleid naar een vergaderzaal waar helemaal op onze komst was gerekend: Koffie, thee en vooral lekkere broodjes, fruit en muffins.

Tijdens de bijeenkomst heeft Steve Joordens zich voorgesteld en heeft hij ons in laten zoomen op zijn nieuwe `product` Peerscholar. (http://peerscholar.com/)

Met name het idee achter deze methode is interessant. Joordens heeft een proces ontwikkelt waarbij leerlingen elkaar feedback geven op gemaakt werk. Ook is het idee om de leerlingen elkaar te laten beoordelen. Joordens gaf aan dat wanneer 6 leerlingen een gemaakt stuk beoordelen, dat het gemiddelde van de beoordeling overeenkomt met de beoordeling die je als docent zelf zou geven.

Leerlingen leren zo van elkaar en het maakt feedback en beoordeling van het gemaakte werk een stuk krachtiger.

In Nederland werken we in de verschillende leerlabs (https://leerling2020.nl/leerlabs/ ) ook met het gedachtegoed van Steve Joordens, dus dat maakte de ontmoeting zeker heel bijzonder.

Die middag zijn wij rondgeleid over de campus door een studente en hebben we allemaal een lunch gehaald bij de menza daar. De keuze in zo’n menza is enorm. Je kunt er van alles krijgen van een hamburger tot een grote bak met salade zelf samengesteld.

Kortom: het was weer een indrukwekkende dag.