Gisteren (zondag 16 oktober) hadden we de dag voor onszelf. Voor een groot deel van de groep betekende dit een fietstocht, anderen bezochten een American Football wedstrijd of familie. Hieronder een impressie van de dag.

RISE & SHINE

Na aan relatief korte nacht, waarbij enkelen van ons rond 05:30 lokale tijd al weer uit de veren waren om te gaan hardlopen of de buurt te verkennen (de biologische klok vond het bijna middag), hebben we ons om 08:30 verzameld om vervolgens aan de overkant van het hotel te eten bij een eettentje/supermarkt/apotheek: zoals veel plekken in New York een bijzondere combinatie van goederen.

Na het ontbijt gingen Lennert (Trajectum), Jip (Internationale Schakelklassen) en Bram (Unic) op weg naar een American Football wedstrijd. De rest van de groep ging grotendeels naar de Metro om af te reizen naar Lower Manhattan, waar fietsen voor ons klaar stonden. Een enkeling ging wat anders doen, zoals familie bezoeken of zelfstandig New York verkennen.

FIETSTOCHT

Met de fiets New York verkennen is een aanrader. Vanuit Lower Manhattan zijn we, na aan prachtige fietstocht langs de East River en door Chinatown, via de Manhattan Bridge overgestoken naar Brooklyn Heights. Daar kwamen we bij een lokale markt, waar we zijn afgestapt om koffie te drinken, een donut te eten en marktkraampjes te verkennen. Een leuke plek, zo temidden van al die oude industriële gebouwen. Na even te hebben rondgelopen zijn we verder gefietst richting de Brooklyn Bridge. Via deze, toch wel erg mooie brug, zijn we weer overgestoken richting Lower Manhattan. Hier kwamen we één van de velen straatoptredens tegen: leuk om te zien (zie foto)! Vervolgens ging onze fietstocht verder richting Times Square. Hier splitsten een deel van de groep zich af om te voet de buurt te verkennen; anderen gingen door richting Central Park.

SIGHTSEEING

Gedurende de dag hebben we, verdeeld in diverse groepen, veel gezien van New York: Wallstreet, Times Square, Central Park, New York Public Library, de 9/11 Memorial, etc.: de stad heeft veel indrukwekkende plekken te bieden. Hieronder enkele foto’s van diverse plekken (klik op de foto’s) om deze te vergroten):


AMERICAN FOOTBALL WEDSTRIJD

Als je dan toch in Amerika bent, dan is het zien van een American Football wedstrijd iets wat er zeker bij hoort! Lennert, Jip en Bram hebben een spannende wedstrijd gezien: tot de laatste minuut lag niet vast wie er zou gaan winnen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Vandaag beginnen we met datgene waarvoor we hier deze week zijn: het bezoeken van scholen. We bezoeken met een deel van de groep KIPP NYC, terwijl de andere helft van de groep gaat kijken bij de New York Harbor School, om vervolgens met z’n allen een bezoek te brengen aan Teaching Fellows. Meer daarover in onze blogpost van morgen.